Bent u een monumentenbewoner?

Wonen of werken op een landgoed, buitenplaats of kasteel is altijd bijzonder. Bijzonder, omdat je elke dag de geschiedenis tegenkomt. Bijzonder omdat er van die plek maar één is. En misschien wel bijzonder, omdat je voorvaderen hier ook al woonden en/of werkten.

Het zijn plekken die je, zeker als je er voor het eerst komt, moet ontdekken, moet leren kennen, je eigen moet maken. Het is als een relatie die je opbouwt, dat moet groeien. Landgoederen, kastelen en buitenplaatsen kennen vele onverwachte gangen, trappen en hoeken. Dit maakt zo’n monument uniek.

Landgoederen, kastelen en buitenplaatsen hebben een verhaal. Een verhaal dat zich niet altijd makkelijk laat doorgronden. Er is vaak kennis en achtergrondinformatie nodig om dat te doen. Maar ook als je geen kennis van zaken hebt, kun je veel ontdekken als je kijkt en misschien wel luistert.

Missie

Van veel bewoners en gebruikers van zo’n monument hoor ik dat zij een missie hebben, een missie om dit unieke pand en zijn omgeving te bewaren voor de generatie na hen. Als huidige bewoner of gebruiker bent u een passant in de tijd. Toen u werd geboren stond het er al en het zal er blijven staan als u er niet meer bent.

Als monumentenfotograaf is het mijn missie om u als bewoner of gebruiker van een monument te helpen. Niet zo zeer met het onderhoud, maar door het pand en de omgeving sfeervol te fotograferen en daarmee te documenteren voor het nageslacht. Het verhaal van uw monument vast te leggen door middel van sfeervolle foto’s waarmee uw landgoed, kasteel of buitenplaats in volle glorie geëerd wordt.

Ik maak met deze foto’s een exclusief en uniek fotoboek voor u. Door middel van de foto’s heeft u als het ware een unieke rondleiding door het huis op papier. Het boek is een mooi kijkboek waar u trots op kunt zijn en waarmee u een naslagwerk heeft voor uzelf en de generaties na u.

Integriteit, vertrouwen en respect zijn belangrijk voor mij. Ik ga daarom zorgvuldig met uw huis en uw bezittingen om.

De foto's kunnen in verschillende boeken, met verschillende kwaliteiten. Hieronder ziet u enkele voorbeelden. Ik kom graag bij u op bezoek om te laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Ik wil contact

Bekijk gerelateerde nieuwsberichten

Monumenten fotograaf Leontine van Geffen-Lamers

Heeft u vragen of wilt u advies?

Wilt u weten hoe het fotograferen in zijn werk gaat? Of hoe de technische kwaliteit van de boeken is? En misschien wilt u ook weten wat de kosten zijn?

Stuur mij een bericht