Power Vrouw Linda

Van de vrouwen die ik tot nu toe fotografeerde ken ik Linda het kortst, en eigenlijk ook niet zo goed. We kennen elkaar via twitter.

Toen ik op de fotovakschool zat en een bruid zocht voor een fotoshoot, wilde zij graag meewerken en dat deed ze vol overgave. Sinds een tijdje zitten we samen op zangles, maar verder gaat ons contact vooral via sociale media. Hoewel ik nauwelijks iets persoonlijks van Linda weet, raakt ze mij. Iemand waarvan ik weet dat ik, ondanks dat we elkaar niet goed kennen, toch bij haar terecht kan. Zoiets. Iemand die er is, gewoon, omdat het goed voelt. Er zijn momenten tijdens de zangles dat we elkaar aankijken en spontaan in de lach schieten. Vraag me niet waarom, maar we hebben lol voor drie. Bij sommige mensen zijn er niet veel woorden nodig om je goed bij te voelen. Linda is zo iemand.

Linda van Haren is dansdocent

Power Vrouw Monumenten-fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze locatie?

De foto is gemaakt in het theater, in het theater ben ik thuis.

Wat doet het met je? 

Veel, elke keer weer. Hier komt alles samen. Het is een magische plek waar ik mijn creativiteit kan vinden, vertellen, beleven en waar je even kunt ontsnappen aan de buitenwereld. Of ik er nou zit om een voorstelling te bekijken, of dat ik er zelf aan het werk ben, er gebeurt altijd wat met me. Met mijn dansleerlingen maak ik hier om de twee jaar een voorstelling. Het is mooi om te zien wat het met de kinderen doet. Ook zij voelen zich hier verbonden en geborgen als we samen aan een voorstelling werken. Het is een wereld in een wereld.

Waarom koos je voor dit lied? 

“A brand new day” uit The Wiz. Dit lied heeft mij altijd, vanaf de eerste noot, een bevrijdend gevoel gegeven. Het is een lied vol hoop en het heeft een melodie waar ik niet stil op kan blijven zitten. En het komt uit een van mijn favoriete musicals.

Wat betekent het voor je?

Het geeft mij de kracht om door te gaan, nieuwe kansen aan te pakken en het maakt me vrolijk. Er zitten meerdere lagen in dit lied, het is luchtig, met een boodschap om iedere dag weer alles uit het leven te halen. Het is een lied van hoop, van; ‘ik mag er zijn’.

Wat is kracht voor jou?

Kracht is voor mij heel diep ademhalen, letterlijk of figuurlijk, en dan een manier vinden om door te gaan, met de volgende steekwoorden: eerlijk (tegen jezelf), positief en met een brede blik. 

Wat ik bewonder in Linda

Hoewel ik Linda niet zo goed ken, vind ik het bijzonder dat we ons zonder woorden zo vertrouwd bij elkaar elkaar voelen. We herkennen bij elkaar de zoektocht naar loslasten van het verleden, daar soms mee worstelen, onze eigen kracht vinden, en toch doorgaan. Ik zie Linda steeds meer uit haar schulp kruipen; ze is er, ze mag er zijn. Ze geeft zichzelf die ruimte: hier ben ik! Zonder arrogant te zijn, met een prettige aanwezigheid. Ze staat! Ondanks dat ze ook haar kwetsbaarheid laat zien, is ze er, punt. Mooi.

Met dank aan Theater Theotorne in Dieren die de theaterzaal voor ons opende en de lampen aan deed, zodat wij foto’s konden maken!

Aanmelden nieuwsbrief Powervrouwen