De Sint Josephkerk in Amsterdam is een wederopbouwkerk in de wijk Bosch en Lommer. Als er één periode in de bouwgeschiedenis is die mij niet zo erg aanspreekt is het de wederopbouwperiode. Het is wel een belangrijke tijd uit onze geschiedenis. Daarom vind ik het wel belangrijk dat dit soort bouwwerken behouden blijft. De kerk is herbestemt, er komt een indoor speelparadijs in.

Dit lijkt mij een mooie herbestemming van dit pand. Een kerk als dit oogt misschien niet direct heel fraai, maar is wel karakteristiek. In eerste instantie lijkt het een saai blok beton, als je goed kijkt zie je wel details en de zijmuren naast het altaar hebben indrukwekkende glas in lood ramen. Boven het altaar zit een prachtige muurschildering.

De foto’s geven een indruk van werkzaamheden die er gedaan zijn én wat het eindresultaat is. Prachtige glas in lood ramen bij het altaar. Wat een genot om naar te kijken als de zon schijnt.

Er zijn meer foto’s te zien en te bestellen via mijn beeldbank!

2 thoughts on “Sint Josephkerk

 1. Prachtige foto’s gezien hier, op google en op Schakel-Schrale.
  Ik heb tot mijn 21 ste tegenover deze kerk gewoond en ben er tot mijn 28ste naar de kerk gegaan.
  Vooral de “lege ruimte” opnames vond ik prachtig. Ze deden mij ook denken aan mijn kleutertijd toen ik er een tijdje in een provisorische kleuterklas zat (voordat de kleuterschool in de nieuwe buurt klaar was).
  De meeste van mijn zussen zijn er getrouwd en mijn broer heeft er zijn eerste mis (1959, als eerste neomist van de parochie) opgedragen.
  Mooie herinneringen! In de winter was die kerk trouwens steenkoud, de pastoor kon maar een paar keer per jaar kolen laten komen (vóór het aardgas midden jaren ’60)
  Dank voor de prachtige foto’s!
  Laurens Mul (1952)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *