Professionele fotografie voor de erfgoedspecialist.

Sint Josephkerk.

Projectbeschrijving

De Sint Josephkerk in Amsterdam is een wederopbouwkerk in de wijk Bosch en Lommer. Als er één periode in de bouwgeschiedenis is die mij niet zo erg aanspreekt is het de wederopbouwperiode. Het is wel een belangrijke tijd uit onze geschiedenis. Daarom vind ik het wel belangrijk dat dit soort bouwwerken behouden blijft. De kerk is herbestemt, er komt een indoor speelparadijs in.

Dit lijkt mij een mooie herbestemming van dit pand. Een kerk als dit oogt misschien niet direct heel fraai, maar is wel karakteristiek. In eerste instantie lijkt het een saai blok beton, als je goed kijkt zie je wel details en de zijmuren naast het altaar hebben indrukwekkende glas in lood ramen. Boven het altaar zit een prachtige muurschildering.

De foto’s hierboven geven een indruk van werkzaamheden die er gedaan zijn én wat het eindresultaat is. Prachtige glas in lood ramen bij het altaar. Wat een genot om naar te kijken als de zon schijnt.

De foto hieronder past niet in deze map, qua formaat. Zo ziet de kerk er van de voorkant uit, voordat hij gerestaureerd werd. De foto van zoals het er nu uit ziet moet nog komen. Even wachten tot de omgeving ook weer mooi is. Dan komt de kerk nóg beter tot zijn recht!

Er zijn meer foto’s te zien en te bestellen via mijn beeldbank!

 

Sint Josephkerk Amsterdam Monumenten-fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers

 

Project Informatie

  • Datum 24 februari 2016
  • Tags Kerk, Monumenten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Uitgelicht

Laurentiuskathedraal Rotterdam | Davique | Monumenten fotograaf
Carré Bloemendaal Monumenten fotograaf
Kasteel Heeze | Monumenten fotograaf
Nico de Bont | Duvelhok | Monumentenfotograaf
Ockenburgh Den Haag Monumenten fotograaf
Zandenbouw- Monumenten-fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers