Professionele fotografie voor de erfgoedspecialist.
  • Monumentenboek Brummen

  • Kasteel-Rosendael-monumenten-fotograaf-Leontine-van-Geffen-Lamers

  • Paard van Marken Monumenten fotograaf Léontine van Geffen-Lamers

Fotografie voor monumentenbewoners

Wonen of werken op een landgoed, buitenplaats of kasteel is altijd bijzonder. Bijzonder, omdat je elke dag de geschiedenis tegenkomt. Bijzonder omdat er van die plek maar één is. En misschien wel bijzonder, omdat je voorvaderen hier ook al woonden en/of werkten.

Het zijn plekken die je, zeker als je er voor het eerst komt, moet ontdekken, moet leren kennen, je eigen moet maken. Het is als een relatie die je opbouwt, dat moet groeien. Landgoederen, kastelen en buitenplaatsen kennen vele onverwachte gangen, trappen en hoeken. Dit maakt zo’n monument uniek.

Landgoederen, kastelen en buitenplaatsen hebben een verhaal. Een verhaal dat zich niet altijd makkelijk laat doorgronden. Er is vaak kennis en achtergrondinformatie nodig om dat te doen. Maar ook als je geen kennis van zaken hebt, kun je veel ontdekken als je kijkt en misschien wel luistert.

Van veel bewoners en gebruikers van zo’n monument hoor ik dat zij een missie hebben, een missie om dit unieke pand en zijn omgeving te bewaren voor de generatie na hen. Als huidige bewoner of gebruiker bent u een passant in de tijd. Toen u werd geboren stond het er al en het zal er blijven staan als u er niet meer bent.

Als monumentenfotograaf is het mijn missie om u als bewoner of gebruiker van een monument te helpen. Niet zo zeer met het onderhoud, maar door het pand en de omgeving sfeervol te fotograferen en daarmee te documenteren voor het nageslacht. Het verhaal van uw monument vast te leggen door middel van sfeervolle foto’s waarmee uw landgoed, kasteel of buitenplaats in volle glorie geëerd wordt.

Ik maak met deze foto’s een exclusief en uniek fotoboek voor u. Door middel van de foto’s heeft u als het ware een unieke rondleiding door het huis op papier. Het boek is een mooi kijkboek waar u trots op kunt zijn en waarmee u een naslagwerk heeft voor uzelf en de generaties na u.

Ik wil een fotoalbum

Terug naar boven

Uitgelicht

Zuiderkertoren Amsterdam | Monumentenfotograaf Léontine van Geffen-Lamers
Molen Nooitgedacht Afferden | Monumenten fotograaf
Het Schip Amsterdam | Monumenten fotograaf Léontine van Geffen-Lamers
Laurentiuskathedraal Rotterdam | Davique | Monumenten fotograaf
Carré Bloemendaal Monumenten fotograaf
Kasteel Heeze | Monumenten fotograaf