Power Vrouw Kay

De naam ‘Kay Poelen’  leerde ik kennen toen ik meeschreef op een forum voor moeders die borstvoeding gaven. Tips en trucs werden gedeeld. Kay was hierin een  ‘role model’ voor veel vrouwen van dit forum. Ze had drie kinderen en een vierde op komst, gaf borstvoeding op verzoek (best een ‘dingetje’ voor veel vrouwen) en bouwde ondertussen aan haar bedrijf in draagdoeken “bykay”. Ze schreef zelf niet mee, maar er werd op een positieve manier over haar gesproken.  Toen ik later een film over borstvoeding ging maken, heb ik haar voor het eerst ontmoet.

Kay Poelen is eigenaar/ directeur van ByKay.  De foto maakte ik bij Kay thuis, in de tuin.

Kay-Poelen-Powervrouw | Monumenten- fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze plek?

Dit is mijn thuis en dit is ook écht mijn thuis. Bij eerder huizen had ik nooit echt een thuis gevoel. Toen we dit huis voor het eerst zagen was het een enorme bende, een bouwval, maar ik zag het en wist, hier wil ik wonen. Dit is mijn plek.

Aan de overkant heb ik een buurman met koeien, aan de andere kant is groen. Vanaf het moment dat ik hier woonde voelde ik mij compleet thuis. Ook al is het nog niet klaar. Ik heb hier altijd een vakantie gevoel. Dit is wie ik ben.

Een thuis hebben is zó belangrijk, voor iedereen. Een plek waar je je veilig voelt, jezelf kan zijn en tot rust kan komen.

Waarom dit lied? 

Voor mij gaat dit nummer over iemand die er echt voor gaat. Iemand die het misschien best wel eens pittig in het leven heeft gehad, maar altijd het vuur in haar ogen blijft houden. Iemand die altijd weer terug komt en met passie zal staan waarvoor ze staat en daar ook voor uit zal komen. Ik denk wel dat ik zo iemand ben. Ik neem geen blad voor de mond, ik zeg wat ik denk. Ik denk dat ik mijn passie ook uitstraal. Ik herken mijzelf in dit nummer.

Wat betekent kracht voor jou?

Kracht is voor mij het positieve zien in alles wat er gebeurd. Rouwen en pijn hoort er bij, dat mag er ook zijn. Je moet het doormaken en daar de kracht van zien. Dat je voelt dat het blijft stromen, dat je door kunt. Hoe moeilijk je het ook hebt. Kracht heeft verschillende facetten, Veerkracht, innerlijke kracht en fysieke kracht. Ik leerde in mijn leven dat je alles aankunt, als je het maar wilt!

Wat ik bewonder aan Kay

Ik heb ik altijd grote bewondering gehad voor Kay, niet zo zeer om wat ze doet, vooral hoe ze dat doet.  Ze bouwde (letterlijk) tussen de luiers en met een kind aan de borst een goed lopend bedrijf op. Ze heeft duidelijk een visie en een mening en die draagt ze uit. Dat ze daarin nog wel eens tegen de stroom van de grote massa inzwemt, houdt haar niet tegen. Ze doet wat zij belangrijk en waardevol in het leven vindt. Achter op haar draagdoekverpakking staat: “op haar eigen wijze”. Beter had ik het niet kunnen zeggen, mooi!

Voor wie het lied van Alicia Keys: Girl on Fire niet kent:

Aanmelden nieuwsbrief Powervrouwen