Professionele fotografie voor de erfgoedspecialist.
  • Monumenten-fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers

  • Monumenten-fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers

Ik ben monumentenfotograaf.

Ik fotografeer, kort door de bocht, vooral bakstenen. Mensen fotografeer ik vooral als ze aan het werk zijn. Timmermannen, stucadoors, schilders, ik heb ze allemaal eens voor de lens gehad. Deze mensen in actie te zien, met hun vakmanschap is erg mooi en dankbaar werk. Ik kan door enorm van genieten.

Mens en monument

Soms kom ik in situaties dat er mensen gefotografeerd moeten worden die bij de monumenten horen. Dus niet de vakmensen, maar juist de mensen die er wonen of beheren. Het gaat dan niet zo zeer om die mensen te portretteren, maar meer in combinatie met het pand. Ik merk dat ik dit een interessante combinatie vind. Portretfotograaf zie ik mij niet direct worden, dit is echt een vak apart. Maar de mens in relatie tot zijn pand, dat vind ik steeds leuker om te doen.

Uitdaging

Nog steeds niet heel eenvoudig hoor. Een gebouw staat wel, daar kun je in de omgeving wat schipperen en veranderen, maar het pand staat zoals het staat. Maar hoe staat of zit een mens, op zo’n manier dat hij of zij er mooi op staat? Wel of geen lach, volle lach of glimlach? En bij geen lach, lijkt het dan alsof iemand boos of chagrijnig is? Het lastigste is misschien wel: wat doe je met de armen. Los langs het lijf laten hangen ziet er vaak niet mooi uit, maar wat dan wel? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden om iemand goed om de foto te krijgen.

Op deze pagina vind je zowel werk in opdracht waarin mensen een rol spelen in een monument en ook blogs van een project waar ik aan werk. Over dat project vertel ik later meer.

Recente projecten

Terug naar boven

Uitgelicht

Nico de Bont | Duvelhok | Monumentenfotograaf
Den Haag-Ockenburgh- Monumenten-fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers
Zandenbouw- Monumenten-fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers
Amsterdam-Westerkerk- Monumenten-fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers
Augustinuskerk- Utrecht- Schakel en Schrale| Monumenten- fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers
Voeger-Monumenten- fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers